Fizessen akár bankkártyával!

Biztonságos online fizetés!

Fogyasztó Barát

  :: az Online vásárközpontom

 +3670 725 1455
  info@alle24.hu

Állattenyésztés

Az állattenyésztés a mezőgazdaság azon ága, amely olyan állatokkal foglalkozik , amelyeket hús , rost , tej vagy egyéb termékek előállítására tenyésztenek. Ez magában foglalja a napi gondozást, a szelektív tenyésztést és az állattenyésztést . A tenyésztésnek hosszú története van. Ebben a kategóriában az Alle24.hu oldalunkon olyan eszközöket találhatsz, amik az állatok szállításában, etetésében, itatásában és gondozásában segíthetnek. Ilyenek például a tojáskeltetők, a ketrecek vagy a kártevők élve elfogására alkalmas élvefogó, élőcsalis csapdák.

 

Állattenyésztés

A haszonállatok tenyésztése ritkán történik spontán módon, de a gazdálkodók irányítják a kívánatosnak tartott tulajdonságok ösztönzése érdekében. Ezek közé tartozik a szívósság, termékenység, engedelmesség, anyai képességek, gyors növekedési ütem, alacsony takarmányfelhasználás növekedési egységenként, jobb testarányok, magasabb terméshozam és jobb rostminőség. Az olyan nemkívánatos tulajdonságok ellen, mint az egészségi hibák és az agresszivitás, kiválasztódnak.

A szelektív tenyésztés felelős a termelékenység jelentős növekedéséért. Például 2007-ben egy tipikus brojlercsirke nyolc hetes korában 4,8-szor olyan nehéz volt, mint egy hasonló korú madáré 1957-ben, míg a harmincas évektől 2007-ig tartó időszakban egy tejelő tehén átlagos tejhozama az Egyesült Államokban csaknem megduplázódtak.